U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Grove couscoussalade met gegrilde groente met vis met saffraancharmoula

 

Het originele recept vind je hier bij 24Kitchen.

 

Bij gebrek aan een stoomoven heb ik het recept als volgt aangepast en uitgevoerd:

Ingrediënten (voor 4 personen):

Grove couscoussalade                Vis uit de oven met saffraancharmoula
- 250 gram couscous - 2 plukjes saffraan
- 2 voorgekookte bietjes
- 4 el olijfolie
- 0.5 flespompoen - 1 bosjes koriander
- 1 pastinaak - 2 teentjes knoflook
- 1 winterwortel - 0.5 gekonfijte citroen
- 3 sjalotten - 1 el paprikapoeder
- 300 ml olijfolie - 1 el komijnpoeder
- 2 el grove ras-el-hanout - 2 el azijn
- 100 ml citroensap - 4 kabeljauw filets
- 1 el honing  
- 75 g waterkers  

 

Couscous
Stoom de couscous 3 maal circa 5 minuten. Wrijf elke keer los met warm water en olie.
Gegrilde groente
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Maak de groente schoon en snijdt ze in plakjes met hulp van de keukenmachine. Verdeel de groente in een ovenschaal en besprenkel met wat olie en bestrooi met een beetje zout. Rooster de groente circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Dressing
Verwarm voor de dressing de ras el hanout circa 3 minuten in een hete droge koekenpan tot het begint te geuren. Meng de rest van de olie met het citroensap, de honing en de ras el hanout. Breng op smaak met een beetje zout.
Saffraancharmoula
Meng de saffraan met de olie en laat weken.
Verwijder de pulp uit de gekonfijte citroen.
Hak de koriander in de keukenmachine met de knoflook, citroen, paprika- en komijnpoeder, de azijn en de saffraanolie.
Kabeljauw filets
Bestrooi de visfilets royaal met versgemalen peper en zout en masseer ze met de charmoula. Leg ze in een passende ovenschaal. Voeg een klein beetje vocht toe en zet ze 15-20 minuten bij de gegrilde groene in de oven.
Serveer
Leg de waterkers onderin een grote schaal. Doe hier de couscous bovenop, daaroverheen de gegrilde groente. Schenk de helft van de dressing hieroverheen. Leg hierop de gare vis. Giet voor het serveren de rest van de dressing erover. Serveer eventueel met turks brood en verse koriander.