Saffraanlinguine met gemarineerde kip en gegrilde groenten
Ingrediënten (voor 4 personen):
Gemarineerde kip | Saffraanlinguine |
- 350 gram kipfilets | - 500 gram gedroogde linguine |
- 2 tenen knoflook
|
- 20 gr boter |
- 2 takjes rozemarijn | - 1 plukje saffraan |
- 1 plukje saffraan | - Parmezaanse kaas |
- 2 el olie | |
Gegrilde groente | |
- 1 aubergine | |
- 1 rode paprika |
Gemarineerde kip
Hak de tenen knoflook en de naaldjes van de rozemarijn fijn. Doe dit samen met de saffraan en olie in een kom.
Hak de tenen knoflook en de naaldjes van de rozemarijn fijn. Doe dit samen met de saffraan en olie in een kom.
Snijdt de kipfilet in reepjes en meng ze in de kom. Laat dit ca. 20 min. marineren.
Gegrilde groente
Verwarm een grillpan op het fornuis.
Maak de groente schoon. Snijdt de aubergine in plakjes en de paprika in reepjes. Bestrijk de groenten met olie en grill ze in de pan. Snijdt daarna de aubergine in kleinere stukken. Doe de groenten in een grote kom.
Verwarm een grillpan op het fornuis.
Maak de groente schoon. Snijdt de aubergine in plakjes en de paprika in reepjes. Bestrijk de groenten met olie en grill ze in de pan. Snijdt daarna de aubergine in kleinere stukken. Doe de groenten in een grote kom.
Linguine
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Laat uitlekken en voeg dit toe aan de kom met groenten.
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Laat uitlekken en voeg dit toe aan de kom met groenten.
Bak ondertussen de stukjes gemarineerde kipfilet tot ze gaar zijn. Voeg toe aan de kom met linguine en groenten.
Smelt de boter en voeg het plukje saffraan aan de gesmolten boter toe.
Serveer
Giet de gesmolten boter met saffraan over de groenten, linguine en kip en meng dit goed door. Serveer met Parmezaanse kaas.