U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Zarzuela

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

- 6 tenen knoflook Picada:
- 1 rode peper - 2 (oude) boterhammen 
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl mild paprikapoeder - 2 el. gehakte bladpeterselie
- 150 ml witte wijn - 5 amandelen
- 1 plukje saffraan  
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)  olijfolie
 - 0,5 liter visbouillon  stokbrood
- 1 kg mosselen  
- 250 gram kabeljauw in stukken gesneden  
- 250 gram rode mul filet in stukken gesneden      
- 200 gram rauwe grote garnalen (gepeld en schoongemaakt)  
- 1 el gehakte bladpeterselie  

 

Bouillon
Hak de tenen knoflook en de rode peper. Snipper de ui. 
Zet een grote pan op het vuur en fruit de knoflook, peper, ui met 1 tl mild paprikapoeder.
Voeg de witte wijn, saffraan, tomatenblokjes en bouillon toe
Picada
Verwarm olie in een koekenpan. Rooster hierin de in blokjes gesneden boterhammen en voeg de amandelen toe. Knijp de twee tenen knoflook uit als het brood verkleurd is. Hak het brood, knoflook, amandelmengsel met de 2el bladpeterselie fijn in een keukenmachine. Voeg evt. wat heet water toe om het iets smeuiiger te maken.
Vis
Bak de stukken vis in de koekenpan.
Neem uit de pan. Bak de garnalen in de pan tot ze gaar zijn.
Voeg de mosselen toe aan de bouillon en kook deze 2-3 minuten tot de schelpen open zijn.
Voeg de gebakken vis toe en roer de Picada door de bouillon.
Bestrooi met fijngehakte bladpeterselie en dien op, met een stokbrood.